INTERNATIONAL İSTANBUL CULINARY CUP 2017’DE ALANYA YÖRESEL MUTFAK VE YEMEK KÜLTÜRÜ TANITILDI
Aşçılar Derneği’nin 2 Nisan 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde Unilever Food Solutions’un Ana Sponsorluğunda düzenlediği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması VI. kez şefleri ve tedarikçileri bir araya getirdi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlik bu yıl, Aşçılar Derneği 20. Yıl Etkinliği İstanbul Culinary Cup adı altında organize edildi. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen İstanbul Culinary Cup 2017 Yarışmasında şefler, genç aşçılar ve aşçı adayları “Display” ve “Canlı” yarışmaların çeşitli kategorilerinde yarıştılar.
Türkiye’nin önemli Executive Cheflerinin jüri üyeliğini yaptığı İstanbul Culinary Cup 2017’nin jüri ve organizasyon başkanlığı görevini Executive Chef Rafet İnce gerçekleştirdi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen İstanbul Culinary Cup’ın Mutfak Kurulum Sponsorluğu KAPP tarafından yapıldı. Yarışmalar arasında ayrıca Kapp, Rama ve Porland Yarışma Kategorileri de yer aldı. VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması bu yıl Gıda Güvenliği Güvenilir Eller Sempozyumuna da ev sahipliği yaptı.
Her yıl Türkiye’nin farklı bir bölgesinin yöresel mutfağını ağırlayan etkinlikte bu yıl tema mutfağı olarak Alanya Yöresel Mutfak ve Yemek Kültürü işlendi. Alanya Belediyesi’nin Kuleli Salonu’nda kurduğu standında yöresel mutfak sunumları ve tadımları yapıldı. Ayrıca Alanyalı ev hanımlarının tamamen yerel ürünler ve yöresel yemek tarifleri ile pişirecekleri yemek ve tatlılar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.