AŞÇILAR DERNEĞİ JAPON GURME VE AŞÇILARI AĞIRLADI
Aşçılar Derneği’nin misafiri olan Japon gurme ve aşçılar, Türk mutfak kültürünün tanıtımı için 22 – 29 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul’u gezdiler. T.C. Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Aşçılar Derneği’nin birlikte organize ettiği “Türk Mutfak ve Yemek Kültürünün Japonya’da Tanıtımı” etkinliğine Japonya Aşçılar Birliği de destek verdi. Etkinlik, Türk ve Japon Executive Chef’lerin yoğun beğenisi ile karşılandı. İstanbul’un en iyi restoranlarında Türk ve Osmanlı yemeklerini tadan aşçılar aynı zamanda mutfak kültürümüz hakkında detaylı bilgiler edindiler.
Gezi programına Japonya’nın ünlü gurme ve mutfak yazarlarından Kenji Yamamoto, Japonya Aşçılar Birliği Başkanı Hisatoshi Utsunomiya, Japonya Aşçılar Birliği Nagasaki Bölge Başkanı Hiroshi Sakamoto, Japon Aşçılar Birliği Genel Sekreteri Kiyohiro Kawabata, Japon Aşçılar Birliği Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Aiko Obayashi ile Aşçılar Derneği Japonya Temsilcisi ve İzmir Restaurant’ın şefi Elif Agafur katıldı. Türk ve Osmanlı mutfak ve yemek kültürlerinin tanıtıldığı etkinlikte fotoğraf çalışmaları Yusuke Aoki ve Chiharu İto tarafından gerçekleştirdi.