TÜRKİYE ŞEFİN EN İYİ TABAĞI YARIŞMASINI KAZANANLAR KUPALARINA KAVUŞTU!
WorldFood İstanbul, dünyanın önde gelen şef, gurme, yemek yazarı, gazetecileri ve restoran işletmecilerinin üye olduğu World Gourmet Society (WGS) iş birliğiyle gelenekselleşen “Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması”nın bu sene 3.’sünü gerçekleştirdi.
Türkiye’nin dört bir yanındaki şeflerin uluslararası platformda tanınmaları, yerel ürünleri tanıtmaları, bölge ve kültürlerini paylaşmalarında bir köprü olmak amacıyla yarışma duyuruldu, Türk şefleri en yaratıcı tabaklarını ve kişiliklerini sergilemeye davet edildi.
Aşçılar Derneği’nin desteklediği yarışma, fotoğraf ve video paylaşımı yoluyla tamamen dijital olarak gerçekleşti ve Türkiye’nin dört bir yanından yüksek kaliteli, üstün niteliklerle yemek yapan ve servis eden otel, restoran ve kafe şefleri katıldı ve kıyasıya bir mücadele yaşandı.
Kabul edilen tüm fotoğraf ve videolar, World Gourmet Society’nin (WGS) global topluluğuna ve de WGS tarafından belirlenen dünya klasmanında bir jüriye sunuldu. Global jüri, gönderilen fotoğraf ve videoları farklı kategorilerde değerlendirerek her kategori için finalistleri belirledi.
Yarışma Jüri Üyeleri
Alan Coxon, Fransa / TV Programcı, Şef
Andreas Döllerer, Avusturya / Lerbach Castle, Almanya & La Taverna, Milano Şefi
Andy Hayler, Birleşik Krallık / Gurma, Yemek Eleştirmeni
Armando Cristofori, İtalya / Italian Dining Summit Başkanı
Erik Wolf, Birleşik Krallık / World Food Travel Birliği Başkanı
Hannes Tiefenthaler, Avusturya / Rocchini CEO
Holger Bodendorf, Almanya / Michelin Yıldızlı Şef
Oliver Lange, A.B.D./Zuma Baş Şef
Uwe Micheel, B.A.E./ Emirates Culinary Guild Başkanı
Toplam 8 kategorinin yer aldığı yarışmanın Yıldız Kategorileri ise “Şef Olarak Kişiliğini Göster” ve “En Profesyonel Hazırlanmış Fotoğraf ya da Video” oldu.
Her kategoride toplam 21 finalist madalyalarına ve kategori kazananları kupalarına WorldFood İstanbul kapsamında düzenlenen ödül töreninde kavuştu.
28 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen ödül töreninde ise yarışmaya katılan şeflere ödüllerini veren isimler arasında Hyve Group PLC Bölge Direktörü Kemal Ülgen, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Keleş, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Belenkaya, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şenol Özbay yer aldı.
Fotoğraf Kategorisi Kazananları
Şef Olarak Kişiliğini Göster (Yıldız Kategori) – Ayten Saner
En Profesyonel Hazırlanmış Fotoğraf (Yıldız Kategori) – Ayten Saner
En Yaratıcı Tabak – Tuğçe Yılmaz
En İyi Malzeme Kullanımı – Ömer Alkaya
En İyi Pişirme Tekniği – Adem Berk Kömür
En İyi Yerel Lezzet – Mesut Solmaz
Video Kategorisi Kazananları
Şef Olarak Kişiliğini Göster (Yıldız Kategori) – Musa Can
En Profesyonel Hazırlanmış Video (Yıldız Kategori) – Musa Can
En Yaratıcı Tabak – Alaaddin Kısa, Hamza Mercimek
En İyi Malzeme Kullanımı – Özcan Yeter
En İyi Pişirme Tekniği – Muhammed Koçak
En İyi Yerel Lezzet – Ömer Alkaya
En Eğlenceli Video – Hakan Aykut
En İyi Sosyal Medya Etkileşimi – Semih Keskin
Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışmasına kabul edilen tüm yarışmacılar global yarışmaya da doğrudan katılma hakkı kazanmış oldu. Global final ise Londra’da gerçekleşecek ve dünyanın dört bir yanından ünlü şefleri ağırlayacak.
Yarışmaya katılan tüm şeflerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.