AŞÇILAR DERNEĞİ I. ULUSLARARASI KAHRAMANMARAŞ DONDURMA FESTİVALİ’NE KATILDI
Aşçılar Derneği 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen VI. Yemek Yarışmasına jüri olarak katıldı. Bekir Develi’nin sunumu ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir’in jüri başkanlığında gerçekleştirilen yarışmada; Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Necat Çuhadar, Şenol Özbay, Fatih Açıkça; program yapımcısı, yemek yazarı ve gurme Maria Ekmekçioğlu; Kanyon ve Emaar, Suvla RestaurantExecutive Chef Ersin Avşar, Güler Osmanlı Mutfağı İşletmecisi ve gurme Ali Güler, Hilton İstanbul Kozyatağı Executive Chef Yener Özden, L’assietteles Ottoman Executive Chef Ayvaz Akbacak, Kitchenette Koordinatör Executive Chef Mehmet Uzunöz, sunucu ve yemek yazarı Executive Chef Özlem Mekik, Pınar Executive Chef Elif Çıtak, Sofra Catering Executive Chef Battal Yıldırım, İşletmeci İbrahim Halil Kör ve Cumba Künefe Executive Chef Coşkun Yaycı jüri olarak görev aldı. Kahramanmaraşlı ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği yarışmada “Çorba”, “Pilav”, “Etli Yemek” ve “Tatlı” olmak üzere 4 kategoride yüzden fazla yemek türü değerlendirildi.
Aşçılar Derneği’nin etkinlik kapsamında düzenlediği Kahramanmaraş Gurme ve Kültür Turunda ise Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi, Kocabaş Konağı, Kahramanmaraş Tarihi Demirciler Çarşısı, Katiphan, Nemrut Dağı ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi gezildi.