Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ay’ın vefatının ardından, dernek yönetim kurulu kararı ile yeni başkanlık görevine Fahrettin Birol Temel seçildi. Bu karar doğrultusunda yeni yönetim kurulu listesi şöyle: Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Fahrettin Birol Temel – Yönetim Kurulu BaşkanıAli Güler – Başkan YardımcısıNecat Çuhadar – Başkan YardımcısıŞenol Özbay – Genel SekreterYusuf Kılıç – SaymanErsin…
Our Blog
- Home
- News
Aşçılar Derneği olarak bu yıl da WorldFood İstanbul’dayız. Fuar; iş geliştirme konferansları, kadın girişimciler alanı, atıksız mutfak şovları, kısacası tüm etkinlikleriyle de sektörün ekonomik ve renkli yönünü, farklı endüstri uzmanları ile ele almayı hedefliyor. Bizler de Aşçılar Derneği olarak “sıfır atık mutfak” teması ile özel şov mutfağımızda birbirinden lezzetli ürünleri misafirlerimizle paylaşacağız. Fuarda 30. yıl!…
İSTANBUL FESTİVALİ’NDE! 23 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında Festival Park Yenikapı’da, Focus İstanbul Etkinlik Yönetimi tarafından ilk kez düzenlenen İstanbul Festivali başladı. Yirmi üç gün boyunca 16.00’dan itibaren gün boyu sürecek festivalde, konserlerden tiyatroya, çocuk atölyelerinden espor etkinliklerine, gastronomiden sanata birçok aktiviteyi bir arada sunan Türkiye’nin en geniş kapsamlı ve uzun soluklu etkinliği olan…
Derneğimizin olağan genel kurul toplantısı aşağıdaki gündeme göre 30 Ocak Pazar 2022 günü saat 14.00’de Aşçılar Derneği, Merkez Mah. Dilruba Çıkmazı Sk. No:16 Kat:2 / 11 Kağıthane – İstanbul adresinde yapılmasına, Bu tarihte çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının 13 Mart Pazar günü aynı yer ve saatte yapılmasına, Söz konusu genel kurul toplantısına ilişkin gerekli yasal…
TÜRKİYE ŞEFİN EN İYİ TABAĞI YARIŞMASINI KAZANANLAR KUPALARINA KAVUŞTU! WorldFood İstanbul, dünyanın önde gelen şef, gurme, yemek yazarı, gazetecileri ve restoran işletmecilerinin üye olduğu World Gourmet Society (WGS) iş birliğiyle gelenekselleşen “Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması”nın bu sene 3.’sünü gerçekleştirdi. Türkiye’nin dört bir yanındaki şeflerin uluslararası platformda tanınmaları, yerel ürünleri tanıtmaları, bölge ve kültürlerini paylaşmalarında bir köprü…
Hibrit fuarcılık yaklaşımıyla gerçekleştirilecek 28. WorldFood Istanbul; en lezzetli etkinliğini katılımcıları ile buluşturmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Aşçılar Derneği, fuar alanındaki ürünlerle hazırlayacakları lezzetlerle, eşi benzeri olmayacak bir deneyim sunacak. Geleneksel ve sanal ticaret uygulamalarınınbirleşeceği, katılımcılar ile yerli ve yabancı alıcıların yüz yüze ya da sanal ticaret platformu Hyve Connect aracılığı ile buluşacağı Uluslararası Gıda Ürünleri…
ANA SPONSORLAR İstanbul Culinary Cup 2020 Yarışma Mutfakları Ana Sponsoru İstanbul Culinary Cup 2020 Yarışma Mutfakları Tabak Sunumları Ana Sponsoru İstanbul Culinary Cup 2020 Ana Sponsoru İstanbul Culinary Cup 2020 Ana Sponsoru SPONSORLAR YENİ GELENLER
Aşçılar Derneği’nin 29 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği İstanbul Culinary Cup 2020, ulusal ve uluslararası 40’ın üzerinde tedarikçi firmayı aynı çatı altında buluşturdu. İstanbul Culinary Cup 2020’de Yarışma Mutfakları Ana Sponsoru Öztiryakiler, Yarışma Mutfakları Tabak Sunumları Ana Sponsoru Porland oldu. Türkiye’nin en önemli gastronomi yarışmalarından biri olan İstanbul Culinary…
Derneğimizin olağan genel kurul toplantısı aşağıdaki gündeme göre 30 Ocak Perşembe 2020 günü saat 14.00’de Aşçılar Derneği, Cevizli Mah. Yıldızlar Sok. No: 5- 15 Daire 16 Maltepe İstanbul adresinde yapılmasına, Bu tarihte çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 8 Mart Pazar günü aynı yer ve saatte yapılmasına, Söz konusu genel kurul toplantısına ilişkin gerekli yasal işlemin yapılmasına karar…
İSTANBUL CULINARY CUP 2020 İÇİN “START” VERİLDİ! Türkiye’nin köklü derneklernden olan Aşçılar Derneği’nin 9. kez düzenleyeceği International İstanbul Culinary Cup, her yıl olduğu gibi 2020’de de, binlerce Executive Chef ile ulusal ve uluslararası pek çok tedarikçi firmayı bir araya getirecek. Aşçılar Derneği’nin 29 Şubat – 1 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği International Istanbul…
WORLDFOOD İSTANBUL GIDA FUARI 2019 SHOW MUTFAĞI’NDA AŞÇILAR DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE YEREL ÜRETİCİYE DESTEK Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan 27. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 4-7 Eylül 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuar, 1.000’den fazla markanın katılımıyla gıda dünyasını birçok yeni ürünle tanıştırdı. Geçen yıl…
AŞÇILAR DERNEĞİ JAPON GURME VE AŞÇILARI AĞIRLADI Aşçılar Derneği’nin misafiri olan Japon gurme ve aşçılar, Türk mutfak kültürünün tanıtımı için 22 – 29 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul’u gezdiler. T.C. Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Aşçılar Derneği’nin birlikte organize ettiği “Türk Mutfak ve Yemek Kültürünün Japonya’da Tanıtımı” etkinliğine Japonya Aşçılar Birliği de destek…
INTERNATIONAL İSTANBUL CULINARY CUP 2019 HALİÇ KONGRE MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİ Türkiye’nin köklü derneklerinden olan Aşçılar Derneği’nin sekizinci kez düzenlediği İstanbul Culinary Cup 2019, her yıl olduğu gibi bu yıl da, binlerce Executive Chef ile ulusal ve uluslararası pek çok tedarikçi firmayı aynı çatı altında buluşturdu. Etkinlik, 13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Haliç…
INTERNATIONAL İSTANBUL CULINARY CUP 2018 SEKTÖRÜN BULUŞMA NOKTASI OLDU Aşçılar Derneği’nin yedinci kez düzenlediği Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması, 22 Nisan Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye’nin pek çok bölgesi ile İstanbul’dan profesyonel şefler, üniversite ve liselerin gastronomi bölümü öğrencilerinin katıldığı Culinary Cup İstanbul büyük ilgi gördü. Jüri başkanlığı görevini Executive Chef Rafet İnce’nin…
INTERNATIONAL İSTANBUL CULINARY CUP 2017’DE ALANYA YÖRESEL MUTFAK VE YEMEK KÜLTÜRÜ TANITILDI Aşçılar Derneği’nin 2 Nisan 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde Unilever Food Solutions’un Ana Sponsorluğunda düzenlediği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması VI. kez şefleri ve tedarikçileri bir araya getirdi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlik bu yıl, Aşçılar Derneği 20. Yıl Etkinliği İstanbul Culinary…
AŞÇILAR DERNEĞİ GELENEKSEL KAHVALTISINI HOSTECH FUARI KAPSAMINDA WOW İSTANBUL HOTEL’DE DÜZENLEDİ Aşçılar Derneği “Geleneksel Kahvaltı” etkinliğini bu yıl, Hostech 22. Uluslararası Hotel, Restoran, Cafe, Pastane Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı kapsamında WOW İstanbul Hotel’de düzenliyor. Choppers Point’te 5 Kasım Cumartesi günü 08.30 – 10.30 saatleri arasında gerçekleşecek olan Aşçılar Derneği Geleneksel Kahvaltısına, TUSİD – Endüstriyel Mutfak,…
Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri Temalı Açık Büfe Menüsü Her yıl bir yöremizin mutfak ve yemek kültür değerlerini tema olarak işlemeye karar veren Aşçılar Derneği, V. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda “Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri Teması” ile misafirlerini ağırladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması Yemeğinin menüsünde Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri tanıtıldı. Etkinlikte Kahramanmaraş’ın dondurma şovu…
INTERNATIONAL İSTANBUL CULINARY CUP 2016 5248 KİŞİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ Aşçılar Derneği’nin V. kez düzenlediği Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması 27 Mart Pazar günü Unilever Food Solutions’un Ana Sponsorluğunda Sheraton İstanbul Ataşehir Hotel’de gerçekleştirildi. Katılımcı sayısının 5,248 kişi olarak belirlendiği etkinliğe, uluslararası şefler yoğun ilgi gösterdi. Demet Akbağ ve pazarlama yöneticilerinin gerçekleştirdiği Unilever Food Solutions’un…
AŞÇILAR DERNEĞİ, TÜRKİYE’NİN YEDİ RENGİ’NDE ÇOCUKLARLA PASTA ATÖLYESİ DÜZENLEDİ Bu güne kadar pek çok eğitim projesinde yer alan Aşçılar Derneği, misyonu arasında bulunan sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ediyor. Aşçılar Derneği, Robert Kolej Mezunlar Derneği Üniversiteli Robert Kolejliler Komitesi’nin 20-27 Haziran 2015 tarihleri düzenlediği “Türkiye’nin Yedi Rengi” isimli sosyal sorumluluk projesinin sekizincisine “Çocuklarla Pasta…
AŞÇILAR DERNEĞİ VE ÇANKAYA IMKB TURİZM VE MESLEK LİSESİ ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ Çankaya IMKB Turizm ve Meslek Lisesi’nde 20 Nisan Cuma günü “Eğitim Semineri” düzenleyen Aşçılar Derneği, etkinlik öncesinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, yönetim kurulu ve üyeleri Arif Aktürk, Cavit Ünal, İsmail Ay, İsmail Akdoğan, Ersin Avşar, Yılmaz Gündüz,…
AŞÇILAR DERNEĞİ I. ULUSLARARASI KAHRAMANMARAŞ DONDURMA FESTİVALİ’NE KATILDI Aşçılar Derneği 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen VI. Yemek Yarışmasına jüri olarak katıldı. Bekir Develi’nin sunumu ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir’in jüri başkanlığında gerçekleştirilen yarışmada; Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Necat Çuhadar, Şenol Özbay, Fatih…
TÜRK ŞEFLER YUNANİSTAN’DAN ÖDÜLLERLE DÖNDÜ Güney Avrupa 8. Uluslararası Aşçılık Yarışması, Yunanistan’ın Selanik şehrinde 7-10 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Dünyanın pek çok bölgesinden yüzlerce şefi ağırlayan yarışmada ülkemizi İsmail Ay, Necat Çuhadar, Fahrettin Birol Temel, Şenol Özbay, Raşit Yazıcı, Ömer Bağı ve Mustafa Düz’den oluşan aşçılar takımı temsil etti. Gürsel Keleş ise uluslararası yarışmanın…
AŞÇILAR DERNEĞİ’NİN ŞEFLERİ TOKYO’DA TÜRK MUTFAĞINI TANITTI Aşçılar Derneği, 29 Mayıs – 4 Haziran 2012 tarihleri arasında Tokyo Tanıtma ve Kültür Müşavirliği, Türk Hava Yolları ve Japonya Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen “Türk Mutfağı Tanıtım Haftası”na katıldı. Etkinlik boyunca Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ay ve dernek üyesi Sedef Ozan Kıvanç hazırladıkları Türk mutfağının…