Aşçılar Derneği olarak bu yıl da WorldFood İstanbul’dayız. Fuar; iş geliştirme konferansları, kadın girişimciler alanı, atıksız mutfak şovları, kısacası tüm etkinlikleriyle de sektörün ekonomik ve renkli yönünü, farklı endüstri uzmanları ile ele almayı hedefliyor. Bizler de Aşçılar Derneği olarak “sıfır atık mutfak” teması ile özel şov mutfağımızda birbirinden lezzetli ürünleri misafirlerimizle paylaşacağız.
Fuarda 30. yıl!
Bu yıl 30’uncu kez düzenlenecek Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı- WorldFood İstanbul, sektörü yeni ürün ve hizmetlerle tanıştırmaya hazırlanıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 1 – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda, 700’den fazla yerli ve yabancı marka, 10 salonda 70 farklı ülkeden 400’ü aşkın yabancı satın alma profesyoneli ile buluşacak. Fuar, sektörün yakından takip ettiği pek çok profesyonelin katılımıyla güçlü bir etkinlik platformu olma konumunu da sürdürecek. Gıda ve gıda teknolojileri eğilimlerini etkileyen en büyük buluşma noktalarından WorldFood İstanbul, sektör gündeminin uzman isimlerle mercek altına alınacağı Food Arena etkinlik programı ile ziyaretçi ve katılımcılarıyla buluşacak.
Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenecek Food Arena etkinlik programı, ziyaretçi ve katılımcılara pandemi sürecinde Türkiye çapında tedarik zincirinde bozulan arz-talep dengesi ve tüm dünyayı etkileyen iklim krizi sebebiyle değişim halinde olan sektörle ilgili önümüzdeki dönem piyasa öngörülerini, teknolojik gelişmeleri, sürdürülebilir iyi örnekleri sunacak.
Atıksız Mutfak Atölyeleri Bu yıl Aşçılar Derneği’nin şov mutfağında “Atıksız Mutfak Atölyeleri” ile Türk mutfağının marka lezzetleri yeniden yaratılacak. Aşçılar Derneği iş birliği ve Öztiryakiler mutfak sponsorluğunda gerçekleştirilecek Mutfak Atölyelerinde Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ay, Ali Güler, Necat Çuhadar, Şenol Özbay, Fahrettin Birol Temel, Gökay Çakıroğlu, Yusuf Kılıç, Yakup Avşar ve Ayvaz Akbacak firmaları gezerek hazırlanacak tarifler için gerekli ürünleri tedarik edecek, sonra bu yenilikçi ürünler, Şefler Özlem Mekik ve Elif Korkmazel moderatörlüğünde sıfır atık mutfak tüyoları ile hazırlanarak özel Show Mutfağı’nda paylaşılacak.
Gıda Sektörünün Geleceği WorldFood Istanbul’da Tartışılacak
5. salonda yer alan Food Arena etkinlik alanında 4 gün boyunca gerçekleştirilecek 10 panelde; sürdürülebilir ekonomi, gıda atıklarıyla mücadele, koruyucu sağlık, çevrimiçi & çevrimdışı pazaryeri eğilimleri, sorumlu gıda hareketi, güvenilir gıda, tarımda kadınların güçlendirilmesi konuları tartışılacak. Sektöre yön veren 40’tan fazla isim ve iş birlikleriyle derinlemesine konuşularak sektöre pek çok iyi örnek sunulacak. Food Arena etkinlikleri kapsamında “İhracatın Kalbindeki Sektör Gıda ve 2023 Yol Haritası”, “Üretim ve Tedarik Zincirinde Güvenilir Olmak”, “İsrafla Mücadale”, “Yenilikçi Mutfak Akımları”, “Gıdada Sosyal Fayda ve Girişimcilik”, “İyilik Yap, Gıdayı Koru! Üretimden Masaya İsrafla Mücadele”, “Yenilikçi Mutfak Akımlarının İzinde: Geleneksel Mutfaktan Yenilikçi Mutfağa”, “Gıda Sektörünün İtici Güçleri: Girişimcilik, Sosyal Fayda ve İnovasyon” ve “Pazaryerlerinde Sürdürülebilir Tedarik Trendleri” başlıklı söyleşi ve paneller gerçekleştirilecek.